fbpx

Welk geurtype ben jij?

“A womens perfume tells more about her, than her handwriting” zei Christian Dior ooit. In welk geurtype herken jij jezelf het meeste? En welke etherische oliën passen daarbij? Fris als een citroen? Of toch zacht als een roos? Welke geur vind jij lekker? Geuren zijn in verschillende groepen te verdelen. We noemen dit aromapsychologie. Doe de test: Geurentest

[interact id="5ff8b87c5163d20016ac0cab" type="quiz" mobile="false"]

Geurtype 1: Fruittype

Fruittypes zijn sportief en no-nonsense. Ze zijn de perfecte werknemer, harde werkers, vriendelijk, verantwoordelijk en supportive. Ze houden van duidelijkheid en structuur, zijn vaak niet heel ambitieus maar nemen taken wel serieus. Daarnaast kunnen ze goed organiseren. Fruittypes zijn aardige en sympathiek, iedereen houdt van ze vanwege hun positiviteit en vriendelijkheid. Geuren die fruittypes lekker vinden zijn: citroen, sinaasappel, mandarijn, grapefruit of bergamot.

Geurtype 2: Bloementype

Bloementypes zijn creatief, energiek en enthousiast. Ze streven naar perfect maar zijn “good fun”. Bloementypes zijn ondernemend, ambitieus en hebben veel zelfvertrouwen. Ze willen iets bereiken in deze wereld, maar moeten er natuurlijk wel plezier in hebben. Ze zijn dol op parfum, houden luxe, mode, muziek en dansen. Geuren die bloementypes lekker vinden zijn lavendel, roos, geranium, ylang ylang en jasmijn. 

Geurtype 3: Kruidentype 

Kruidentypes herken je aan hun organisatietalent. Ze blijven maar doorgaan en kunnen moeilijk stilzitten. Ze hebben het altijd druk. Ze zijn betrouwbare vriendinnen, netwerkers en helpen anderen graag met klusjes. Kruidentypes zijn dol op natuurlijke producten. Ze zijn graag thuis, lekker kletsen met vriendinnen en relaxen op de bank. Geuren die kruidentypes lekker vinden zijn rozemarijn, kamille, lavendel en scharlei. 

Geurtype 4: Bostypes 

Bostypes zijn vaak holistische denkers. Ze willen de wereld, het universum, het leven begrijpen. Je kunt er diepgaande gesprekken mee voeren en ze houden van harmonie en vrede. Ze zijn sympathiek, empathisch en hebben altijd goede intensies. Hun kledingstijl is vaak neutraal in bijvoorbeeld aardetinten en bewust niet opvallend. Geuren die bostypes lekker vinden zijn cederhout, eucalyptus, spar, petitgrain en rozenhout.

Geurtype 5: Bohotype

Een bohotype is een vrij denkende vrouw die zonder vooroordelen in de maatschappij staat. Ze is spiritueel, intuitief, houdt van yoga, volgt haar hart en leeft haar droom. Bohotypes houden van zwoele en aardende geuren zoals ylang ylang, vanille, sandelhout, wierook en patchouli.

Meer lezen over geuren?