fbpx

Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus. Vooral kinderen tussen de 1 en 5 jaar zijn makkelijk vatbaar. Mijn zoontjes kregen last van waterwratjes toen ze naar zwemles gingen. Waterwratjes komen vooral voor op de romp, in de hals en rond de oksels. Door openkrabben kunnen de waterwratjes ontstoken raken. Meestal verdwijnen ze vanzelf tussen de 6 en 12 maanden.

Wat kun je doen bij waterwratjes?

Doe 1 druppel etherische olie tea tree op het wratje. Heeft je kind er veel? Doe dan een paar druppels tea tree op een wattenstaafje en stip het aan. Doe dit 1 x per dag. Etherische oliën kun je niet puur op de huid gebruiken behalve lavendel en tea tree. De geur van tea tree, ook wel theeboom, doet je denken aan boenwas: sterk, hout- achtig en een beetje muf. Maar Tea Tree is een perfecte olie bij wratjes, om luizen te helpen voorkomen (helaas werkt het niet als je kind ze al heeft), bij zwemmerseczeem, schimmelnagels en andere kwalen waarbij antiseptische en schimmeldodende eigenschappen nodig zijn. 

Een ander tovermiddeltje

Mijn oudste zoon Boris had ontzettend veel last van waterwratjes toen hij 5 jaar was en op zwemles zat. Ik ontdekte dit tovermiddeltje van Sjankara: Verca Forte. Ik heb er ongelooflijk veel moeders blij mee gemaakt in mijn aromatherapie praktijk. Je moet alleen wel even oppassen met mooie kleding want het kan vlekken achterlaten. Ik smeerde Boris ’s avonds in en deed hem een oud t-shirt aan in bed. Na circa twee tot drie weken verdwenen de waterwratjes. Ik hoop dat het ook bij jouw kind helpt!