fbpx

Ik ben een geurexpert voor bedrijven en klinieken gericht op de zorg voor moeder of kind.

Met jouw eigen signature scent help ik jou groeien en bloeien door de klant- of patiëntervaring te verbeteren en een geborgen en vertrouwde sfeer te creëeren zodat jouw klanten een unieke geurbeleving ervaren.

Een unieke klant- en geurbeleving. 

Met een signature scent creëer je een bijzondere eerste indruk, herkenning en de ultieme klantbeleving of patiëntervaring voor je kinderdagverblijf, kinderkliniek, verloskundigenpraktijk of babyspa. Beeld je maar eens in dat je een kinderdagverblijf binnenkomt en je ruikt een zachte poederachtige babygeur? Of in de wachtkamer van je verloskundigenpraktijk? Een verfrissende muntgeur in je babyspa kan ouders een extra wellness gevoel geven. Wist je dat een ontspannende bergamotgeur in de wachtkamer van je kinderkliniek kan angstgevoelens verlichten? En dan niet vergeten dat wetenschappelijk is bewezen dat een lavendelgeur in je kraamkliniek mama’s kan helpen een postnatale depressie te voorkomen. 

 

Geurenmarketing signature scent kinderopvang kinderkliniek babyspa
Wat is aromatherapie en hoe werkt het

100% natuurlijke geuren. 

Mijn signature scent voor jouw kinderdagverblijf of kinderkliniek bestaat uit een synergie van etherische oliën. Dit zijn 100% natuurlijke extracten uit bloemen, planten, kruiden, vruchten, bladeren en takken. Essentiële oliën bestaan uit twee delen: het aroma en de natuurlijke bestanddelen. Deze kun je zien als een soort “fingerprint”. Het aroma heeft effect op onze emoties en de bestanddelen hebben effect op ons lichaam. Maar natuurlijk ook bij baby’s en kinderen. Daarom vind ik het als moeder en geurexpert vind ik het belangrijk dat de signature scent 100% natuurlijk is. Zoals ik je al eerdere vertelde komen geuren via ons reukorgaan onze hersenen binnen en beïnvloeden onze emoties en gevoelens. 

Etherische oliën zijn net als wijn.

Als wijnliefhebber, vergelijk ik etherische olie vaak met wijn. De chemische verbindingen van een plant zijn complex, en variëren per plant en per oogst. Afhankelijk van de grond waar de plant op groeit, de zon en de regen en de specifieke soort is elke olie uniek in samenstelling. Net zoals wijn, verschilt de oogsten en de smaak elk jaar, ook al is het afkomstig van dezelfde wijngaard en dezelfde druif. Elke batch etherische olie is ook weer anders van samenstelling zodat je lichaam er ook niet zo snel aan went. Zo groeit de beste lavendel boven op de bergen in de Provence. Niet alleen de werking is beter maar je zult merken dat de geur van deze etherische olie ook veel verfijnder en bloemiger is.

Geurbeleving signature scent aromatherapie kinderdagverblijf kinderkliniek

Van plant naar parfum.

Ik gebruik verschillende lagen om de geur op te bouwen en zo voor jou de perfecte geurcompositie te maken. Net zoals parfumeurs dat doen. Deze lagen noemen we basisnoten, hartnoten en topnoten en komen uit verschillende geurgroepen. De topnoten ruik je als eerste in een geur omdat ze het meest dominant zijn. Typische topnoten zijn citrusgeuren. De hartnoten bestaan uit de ingrediënten die na een paar minuten meer op de voorgrond komen. Dit gebeurt als de topnoten aan het verzachten zijn. Het is de geur die je langste blijft ruiken en die zich langzaam vermengt met de basisnoten. Meestal bestaan de hartnoten uit bloemengeuren, zoals jasmijn, roos en ylang-ylang. De hartnoten fixeren door de basisnoten. De basisnoten verbinden alle etherische oliën in een Signature Scent. Typische basisnoten zijn vanille, jasmijn, sandelhout, patchouli en vetiver.

Ja Marcia, ik wil graag een signature scent.

We beginnen met jouw doelen en wensen in kaart te brengen. Vervolgens maak ik een selectie van geuren die daarbij passen. Jij kiest een aantal geuren en ik maak er een aantal samples van die we gaan testen. Als je tevreden bent over jouw signature scent wordt het geursysteem geinstalleerd en ondertussen jouw geurcompositie gemaakt. Terwijl deze ligt te rijpen in mijn geurkelder, maak ik voor jou een geurplan. Daarin beschrijf ik de bestanddelen van de geuren, het mogelijke effect op je klanten/patiënten naar aanleiding van wetenschappelijke onderzoeken en beschrijf ik de geuren op basis van aromapsychologie. Zo heb je een mooie onderbouwing voor jouw signature scent. De kosten voor het ontwikkelen van je eigen geur zijn afhankelijk van het aantal revisies en de complexiteit. Maar dit kan al vanaf € 1997,- excl. BTW maar inclusief een veiligheidsrapport (Material Safety Data Sheet).

. Wil je je eigen geur laten ontwikkelen? Plan dan een gratis geuradviesgesprek: hello@marciakorenhof.com

[instagram-feed num=4 cols=6 showfollow=false]