fbpx

Natuurlijke reinigingsmelk maken met yoghurt, honing en kiwi. 

Vuil is een mengsel van talg, dode huidcellen, stof en zout, ontstaan door zweet, bacteriën en make-up. Zonder je huid te reinigen duurt het 25 dagen voor deze rommel is verdwenen. Met alleen water krijg je je huid niet schoon. Met een reinigingsmelk doe je vuil de das om. Yoghurt bevat melkzuur dat tegelijkertijd ontvettend en hydraterend werkt, dode huidcellen losweekt en de huid soepel maakt, waardoor het zeer geschikt is voor de droge huid. Super makkelijk toch? Ik koop zelf Griekse volle yoghurt om de reinigingsmelk te maken. 

Social squares

Ingrediënten

  • 1/2 kiwi
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel amandelolie
  • 1 theelepel fijne havermout
  • 1 druppel etherische olie

Kiwi’s bevatten een hoop vitamine C, dat veel goeds doet voor de uitstraling van je huid. Honing heeft antibacteriële eigenschappen en zuivert de huid.Yoghurt zorgt ervoor dat dode huidcellen loslaten en de havermout scrubt ze. Amandelolie maakt de huid lekker zacht. Voeg etherische olie toe: voor een vale huid 1 druppel rozemarijn, voor acné 1 druppel tea tree, voor een vette huid 1 druppel cipres, voor een normale/oudere huid 1 druppel geranium toe.

Hoe maak je reiningsmelk?

Stap 1

Schil de kiwi. 

Stap 2

Doe alle ingrediënten in een blender op de zachtste stand. 

Stap 3

Doe de reinigingsmelk in een schaaltje en roer er een druppel etherische olie doorheen. 

Stap 4

Masseer met je vingers de reinigingsmelk met stevige, ronde bewegingen in gezicht en hals. 

Stap 5

Dep met een tissue of veeg voorzichtig af met watten. Zorg dat je de huid rond de ogen niet uittrekt. Met water en een zacht sponsje kun je je gezicht verder schoonmaken. Als je nog reinigingsmelk over hebt, zet het in de koelkast voor morgen. Lekker verfrissend! 

Liever niet zelf maken? Deze cleanser van Aesop heeft een bijzondere textuur, van een soort zachte yoghurt, en voelt zachter dan zacht aan op de huid: klik hier. 

Meer beauty recepten

Zelf honing suiker scrub maken

DIY: Honing Scrub

Zelf honing suiker scrub maken

DIY: Klei masker