fbpx
Aromatherapie expert marcia korenhof

Over Marcia 

 

Ik ben Marcia Korenhof (1974), Aromatherapie Expert, getrouwd met advocaat Sander en moeder van Boris (20), Luc (17), Quin (14) en Rosa (1,5). Ik heb een passie voor aromatherapie en een bezieling voor natuurlijke gezondheid. Ik hou van biologisch maar wel het liefst in een mooie verpakking. Ik doe aan hatha yoga maar ik zweef niet. Ik voel me meer een hippe bio mama dan een geitenwollensokkenmoeder. Ik geloof in de kracht van no-nonsense spiritualiteit: de echte spirituele lessen zitten in het dagelijks leven (3 pubers, een baby, een bedrijf en bergen was).  Ik kook zo gezond mogelijk maar hou ook van lekker eten en een wijntje. Mijn motto: Life is about balance!

Hoe ik verliefd werd op aromatherapie?

Vijftien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingbaan op te zeggen en een opleiding voor holistisch aromatherapeut te gaan volgen. Ik was 32 jaar maar wilde graag een verschil maken, iets doen wat er echt toe doet en waar ik ’s ochtends mijn bed voor uitspring. Mijn ouders woonden lange tijd in Amerika en daar specialiseerde ik mij in aromatherapie voor baby’s en kinderen. Na mijn opleiding begon ik als online ondernemer in aromatherapie (2006-2016 Nederland/ 2014-2020 Duitsland). En vanuit mijn praktijk hielp ik vrouwen en kinderen om hun gezondheidsklachten op een natuurlijke manier te verminderen. Met mijn aromatherapie producten heb ik in circa 30 bladen gestaan met als hoogtepunt de cover van GezondNu. En in 2015 publiceerde ik mijn boek voor moeders: Mama’s Toverboek (2020 in een nieuwe herdruk: Mama’s Tover(e)boek).

Ik ben o.a. gediplomeerd holistisch aromatherapeut.

Ik ben dus een gecertificeerd “holistisch aromatherapeut” zoals dat mooi heet, gespecialiseerd in zwangerschap, baby’s en kinderen. Het woord holisme komt van het Griekse woord holos dat ‘geheel’ betekent. Als je op een holistische manier naar een gezondheidsprobleem kijkt, let je op alle aspecten die met het gezondheidsprobleem te maken hebben. Je focust je dus niet alleen op het probleem zelf. Daarom kijk je niet alleen naar de kwaal, maar naar alle facetten van een vrouw: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Als je last hebt van acné en je blijft ongezond eten, dan helpt echt geen enkele etherische olie. Hetzelfde geldt voor slaapproblemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat lavendel hetzelfde effect kan bereiken als een slaapmiddel. Maar als je enorme stress op je werk hebt en daardoor ligt te piekeren in je bed, dan gaat lavendelolie helaas jouw slaapprobleem niet oplossen. Als holistisch aromatherapeut vond ik het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en mijn blik te verruimen. Dus volgde ik 10 jaar lang opleidingen en specialisaties op het gebied van aromatherapie, persoonlijke ontwikkeling, coaching, spiritualiteit, voeding en yoga. Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding Hormoontherapeut. Mijn doel is om me nog meer te specialiseren in natuurlijke vruchtbaarheid, zwangerschap en vrouwenklachten. Ik denk dat hormoontherapie een hele mooie aanvulling is op aromatherapie voor vrouwen. En het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om te blijven leren!

Hoe kan ik jou helpen?

Mijn missie is mijn passie voor aromatherapie met jou delen zodat jij er net zoveel plezier aan beleeft, zoals ik als Aromatherapeut, voor mezelf en als moeder. Dat doe ik door te bloggen, door tips en tricks te delen op Instagram, Facebook en Pinterest @aromatherapie.expert. Maar ook door mijn podcast Aromatherapie 101 op Itunes en Spotify. En in 2021 start de eerste online feel good cursus voor moeders “Rozengeur en Maneschijn“. Heel erg uniek: deze cursus gaat aromapsychologie, over onze mood, mind en emoties en is wetenschappelijk onderbouwd. Dan heb ik nog regelmatig leuke gratis downloads voor je zoals een eboek “Aromatherapie voor Vrouwen” en een shoppinglist voor etherische olie. Heb je twijfels of vragen, stel me die dan gerust in de maandelijkse live Q&A op Instagram. Heb jij ook een passie voor aromatherapie en etherische olie, dan ben ik heel benieuwd naar jouw verhaal: hello@marciakorenhof.com. Ontdek je met mij de magie van aromatherapie?

Momlife aromatherapeut yogadocent spiritueeltherapeut marcia korenhof
Aromatherapeut aromatherapie expert marcia korenhof