fbpx
Momlife aromatherapeut yogadocent spiritueeltherapeut marcia korenhof

Over Marcia 

 

Ik ben Marcia Korenhof (1974), Aromatherapie Expert, getrouwd met advocaat Sander en moeder van Boris (20), Luc (17), Quin (14) en Rosa (1,5). Ik heb een passie voor aromatherapie en een neus voor geuren. Ik hou van biologisch maar wel het liefst in een mooie verpakking. Ik doe aan hatha yoga maar ik zweef niet. Ik voel me meer een hippe bio mama dan een geitenwollensokkenmoeder. Ik geloof in de kracht van no-nonsense spiritualiteit: de echte spirituele lessen zitten in het dagelijks leven (3 pubers, een baby, een bedrijf en bergen was).  Ik kook zo gezond mogelijk maar hou ook van lekker eten en een wijntje. Mijn motto: Life is about balance!

Hoe ik verliefd werd op aromatherapie?

Vijftien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingbaan op te zeggen en een opleiding voor holistisch aromatherapeut te gaan volgen. Mijn ouders woonden lange tijd in Amerika en daar specialiseerde ik mij in aromatherapie voor baby’s en kinderen. Vanuit mijn praktijk help ik vrouwen en kinderen om hun gezondheidsklachten op een natuurlijke manier te verminderen. Met mijn aromatherapie producten heb ik in circa 30 bladen gestaan met als hoogtepunt de cover van GezondNu en Onkruid. En in 2015 publiceerde ik mijn boek voor moeders: Mama’s Toverboek.

Ik ben een holistisch aromatherapeut.

Het woord holisme komt van het Griekse woord holos dat ‘geheel’ betekent. Als je op een holistische manier naar een gezondheidsprobleem kijkt, let je op alle aspecten die met het gezondheidsprobleem te maken hebben. Daarom kijk je niet alleen naar de kwaal, maar naar alle facetten van een kind of vrouw: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Als holistisch aromatherapeut vond ik het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en mijn blik te verruimen dus volgde ik een certificeringsprogramma voor zwangerschapsaromatherapeut in Amerika en allerlei opleidingen op het gebied van aromatherapie, persoonlijke ontwikkeling, coaching, spiritualiteit, voeding en yoga. In 2020 ben ik begonnen met de opleiding Hormoontherapeut. Mijn doel is om me nog meer te specialiseren in natuurlijke oplossingen voor vrouwenklachten, zwangerschapskwaaltjes en kinderkwaaltjes. Ik denk dat hormoontherapie een hele mooie aanvulling is op aromatherapie voor vrouwen. En het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om te blijven leren!

Aromatherapeut aromatherapie expert marcia korenhof