fbpx
Selecteer een pagina
Aromatherapie expert marcia korenhof

Over Marcia 

 

Ik ben Marcia Korenhof (1974), Aromatherapie Expert, getrouwd met advocaat Sander en moeder van Boris (20), Luc (17), Quin (14) en Rosa (1,5). Ik heb een passie voor aromatherapie en een bezieling voor natuurlijke gezondheid. Ik hou van biologisch maar wel het liefst in een mooie verpakking. Ik doe aan hatha yoga maar ik zweef niet. Ik voel me meer een hippe bio babe dan een geitenwollen sok. Ik geloof in de kracht van no-nonsense spiritualiteit: de echte spirituele lessen zitten in het dagelijks leven (3 pubers, een baby, een bedrijf en bergen was).  Ik kook zo gezond mogelijk maar hou ook van lekker eten en een wijntje. Mijn motto: Life is about balance!

verliefd op aromatherapie

Vijftien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingbaan op te zeggen en een opleiding voor holistisch aromatherapeut te gaan volgen. Ik was 32 jaar maar wilde graag een verschil maken, iets doen wat er echt toe doet en waar ik ‘s ochtends mijn bed voor uitspring. Mijn ouders woonden lange tijd in Amerika en daar specialiseerde ik mij in aromatherapie voor baby’s en kinderen. Na mijn opleiding begon ik als online ondernemer in aromatherapie (2006-2016 Nederland/ 2014-2020 Duitsland). En vanuit mijn praktijk hielp ik vrouwen en kinderen om hun gezondheidsklachten op een natuurlijke manier te verminderen. Met mijn aromatherapie producten heb ik in circa 30 bladen gestaan met als hoogtepunt de cover van GezondNu. En in 2015 publiceerde ik mijn boek voor moeders: Mama’s Toverboek (nu in herdruk).

holistisch aromatherapeut

Ik ben dus een gecertificeerd “holistisch aromatherapeut” zoals dat mooi heet. Het woord holisme komt van het Griekse woord holos dat ‘geheel’ betekent. Als je op een holistische manier naar een gezondheidsprobleem kijkt, let je op alle aspecten die met het gezondheidsprobleem te maken hebben. Je focust je dus niet alleen op het probleem zelf. Daarom kijk je niet alleen naar de kwaal, maar naar alle facetten van een vrouw: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Als je last hebt van acné en je blijft ongezond eten, dan helpt echt geen enkele etherische olie. Hetzelfde geldt voor slaapproblemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat lavendel hetzelfde effect kan bereiken als een slaapmiddel. Maar als je enorme stress op je werk hebt en daardoor ligt te piekeren in je bed, dan gaat lavendelolie helaas jouw slaapprobleem niet oplossen. Als holistisch aromatherapeut vond ik het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en mijn blik te verruimen. Dus volgde ik 10 jaar lang opleidingen en specialisaties op het gebied van aromatherapie, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, voeding en yoga. Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding Hormoontherapie. Superleuk en interessant die hormoonhuishouding van ons. En het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om te blijven leren!

self care tips

Dat was 15 jaar geleden. Kun je je voorstellen dat bijna niemand in Nederland wist wat aromatherapie was? Er waren geen MLM-bedrijven en etherische oliën waren moeilijk te vinden. Maar anno 2020 is lifestyle als medicijn een trend. Jouw levenswijze kan zowel een positief als negatief effect op jouw gezondheid hebben. Artsen vragen steeds vaker of je een klacht wilt oplossen met medicijnen óf door te starten met een gezonder leven. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren en heb mijn hogere doel gevonden: na 15 jaar spring ik nog steeds iedere ochtend uit mijn bed om met passie, compassie, bezieling en enthousiasme mijn expertise op het gebied van aromatherapie te delen. Dus ik hoop jou met mijn blog te inspireren om natuurlijk gezonder te leven en ik geef je mijn beste self-care tips om goed voor je body, mind en soul te zorgen!

Momlife aromatherapeut yogadocent spiritueeltherapeut marcia korenhof
Aromatherapeut aromatherapie expert marcia korenhof