fbpx
Aromatherapie zwangerschap baby kind

Mama’s Tover(e)boek: eerste hulp bij kinderkwaaltjes

Ben jij mama en geïnteresseerd in een natuurlijke lifestyle? Dan is Mama’s Tover(e)boek een echte must-have voor moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Mama’s Tover(e)boek gaat over: Eerste Hulp Bij Kinderkwaaltjes (EHBK) op een 100% natuurlijke manier. Ik ben Aromatherapie Expert (2006) en mama van vier kinderen: Boris 20 jaar, Luc 17 jaar, Quin 14 jaar en ons nakomertje Rosa 1 jaar. Etherische oliën zijn een fantastische remedie voor self care, feel good, conceptie, zwangerschap, bevalling, beauty, happy hormonen en kinderen. Ik werk als webdesigner voor coaches en therapeuten en blog over mijn passie voor aromatherapie maar ik ben vooral heel veel mama. Heerlijk!

Aromatherapie boek kinderkwaaltjes etherische olie

Ik ben eigenlijk een gediplomeerd holistisch aromatherapeut zoals dat mooi heet, maar ik noem mezelf liever Aromatherapie Expert omdat ik graag mijn kennis met jou deel. Het woord holisme komt van het Griekse woord holos dat ‘geheel’ betekent. Als je op een holistische manier naar een gezondheidsprobleem kijkt, let je op alle aspecten die met het gezondheidsprobleem te maken hebben. Je focust je dus niet alleen op het probleem zelf. Daarom kijk je niet alleen naar de kwaal, maar naar alle facetten van een kind: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Als je mama bent, wil je niets liever dan het beste voor je kinderen. We willen ze zo gezond mogelijk opvoeden en zien opgroeien als gelukkige kinderen.

Een boek vol handige tips & tricks. Mijn vriendinnen zeiden me ooit: “jij hebt zoveel handige mamatips, die moet je opschrijven”. In 2015 schreef ik in 9 maanden Mama’s Toverboek. Wauw, het was waanzinnig om te doen maar voelde ook als een bevalling. Ga maar eens als perfectionista een boek schrijven! De recensies waren superleuk, veel publiciteit en nog wekelijks krijg ik emails dat mama’s zo blij zijn met mijn boek. Maar na vijf jaar vond ik dat het toe was aan een update. Meer kennis, meer onderzoeken en meer handige tips & tricks. Ook met drie pubers in huis, heb je weer met andere gezondheidskwalen te maken. Mama’s Tover(e)boek is gebaseerd op aromatherapie maar ik heb er ook wat tips als kindervoedingscoach, kinderyogadocent en spiritueel therapeut in geschreven. Zoals mijn zoontjes vroeger zeiden: jij bent een echte tovermama. 

Zijn etherische oliën veilig voor mijn kind is een veelgestelde vraag van mama’s. Dat ligt eraan welke etherische olie je gebruikt en in welke dosering. De doseringen die ik zie op social media zijn vaak veel te hoog en moeders realiseren zich niet dat er vaak een hele kruidentuin in een flesje zit. Wist je dat er voor 1 kilo lavendelolie wel 150 kilo lavendelbloemen nodig zijn? De natuur is machtig, maar ook heel krachtig. En veel etherische oliën zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Zo wijzen nieuwe onderzoeken uit dat het ook beter is om geen eucalyptus, pepermunt, niaouli of ravensara te gebruiken voor kinderen onder de 6 jaar vanwege het hoge gehalte aan 1,8 cineol. Maar ja, wat kies je dan bij griep of verkoudheid? Don’t worry, ik heb na lang zoeken een superveilig en nieuw toverolietje gevonden. Je hebt ook geen hele apothekerskast nodig om 50 kinderkwaaltjes te verlichten. Ik hou van simpel: een basisolie en paar flesjes etherische olie is genoeg. Less is more!

Waarom Mama’s Tover(e)boek? Mijn hartenwens is dat Mama’s Tover(e)boek op iedere keukentafel in Nederland ligt omdat ik graag wil bijdragen aan de gezondheid van kinderen en het geluk van moeders. Ik wil heel graag dat mijn boek toegankelijk is voor iedere mama, ook met een kleine beurs, en mijn handige poster in ieder Nederlands gezin kan hangen. Een boek drukken is duur. Daarom vraag ik maar € 9,95 voor mijn e-boek, inclusief mijn handige blueprint (A3 formaat) voor in je keuken. Sta je in mijn mailinglijst? Dan krijg je tot 31 oktober ook nog eens 25% korting. Daarnaast komt er binnenkort een affliate programma zodat verkopers van etherische olie of “wellness advocates” mijn boek kunnen verkopen aan hun moeders zodat ze veilig leren werken met etherische olie. Want ik geloof dat delen vermenigvuldigen is. En hoe tof is het als we “aromatherapie” in Nederland uit de kinderschoenen krijgen? Doe je mee?

Heel veel liefs, Marcia.

Poster mt

Let’s be Insta friends