fbpx

BOOBIES

De ene vrouw is blij met haar boezem en de andere vrouw vindt ze te klein of te groot. Je borsten beginnen te groeien in de puberteit, na een aantal jaar zijn ze uitgegroeid en moet je het doen met het formaat wat ze uiteindelijk zijn geworden. Misschien ben je veel afgevallen en heb je een kleinere cupmaat gekregen? Omdat je borsten deels zijn opgemaakt uit vetten, zal je ook hier aan omvang verliezen wanneer de rest van je lichaam ook daadwerkelijk slanker wordt.

Ook door een zwangerschap kun je een cupmaat kleiner krijgen. Tijdens de zwangerschap nemen de borsten toe in omvang. De borsten bereiden zich voor op het geven van borstvoeding. Onder invloed van hormonen worden de borsten groter en ze kunnen ook strak en gespannen aanvoelen. Veel vrouwen merken dat na het voeden van hun kindje de borsten kleiner zijn geworden dan voor de zwangerschap. Maar ook na de overgang kunnen je borsten kleiner zijn geworden. Er zijn minder hormonen in jouw lichaam zoals oestrogeen.

NATUURLIJKE HORMONEN

Onderzoek heeft uitgewezen dat sommige planten fytohormonen bevatten. Fytohormonen zijn plantenhormonen en kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn uit o.a. soja. Plantenhormonen (fytohormonen) zijn aangemaakte stoffen in een plant die de groei van de plant regelen. De werking van fytohormonen is vergelijkbaar met het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Dit hormoon verliezen we als we in de overgang komen. Voor de groei van je borsten moet het hormoon oestrogeen zich aan een andere stof binden die het veranderingsproces ‘activeert’. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen die lijken op oestrogeen.

De etherische olie geranium schijnt erg rijk te zijn aan fytohormonen. Wist je dat er wel meer dan 250 soorten geraniumplanten zijn? Je moet wel de Geranium Bourbon kopen (van het eiland Reunion) want die heeft de sterkste therapeutische werking. De geur is echt heerlijk, het ruikt naar roos en wordt veel gebruikt in de parfumindustrie. Geranium heeft nog meer mooie eigenschappen zoals hormonale balans en het verbeteren van je stemming.

Een andere vrouwelijk etherische olie is Ylang Ylang. De bloemen worden in Indonesie rondom het bed gestrooid op de huwelijksnacht. Ylang Ylang heeft een zoete bloemengeur dat lijkt op jasmijn en heeft een zinnenprikkelende werking. Een leuke etherische olie om te verdampen voor meer slaapkamergeluk. Je hebt verschillende soorten etherische olie maar koop altijd de Ylang Ylang Extra. Op mijn website vind je een ebook met mijn favoriete merken en shoppingadresjes voor etherische olie die je gratis kunt downloaden.

KUN JE JE BORSTEN NATUURLIJK VERGROTEN?

Ik heb een heel leuk aromatherapie recept van Maggie Tisserand uit 1983 dat mogelijk je borsten op een natuurlijke manier vergroot. Masseer iedere dag je borsten met deze massageolie. Verwacht niet dat je Playgirl van de maand wordt maar het is in ieder geval de moeite waard om te proberen toch?

Massageolie voor grotere borsten:

  • 9 druppels geranium bourbon
  • 16 druppels ylang ylang extra
  • 50 ml plantaardige basisolie

 

Facebook marcia korenhof aromatherapie expert
Instagram marcia korenhof aromatherapie expert
Pinterest