fbpx
Geurbeleving geurmarketing kinderopvang geurcollectie sprookjes

Smell is the Cinderella of the senses. 

Wie is er niet dol op sprookjes? Als moeder vond ik het heerlijk om samen met mijn kinderen de wereld van feeën en elfjes, prinsessen en ridders, kabouters en tovenaars tot verbeelding te laten komen. Van al onze zintuigen heeft reuk het meeste impact. Mijn geurcollectie voor de kinderopvang heb ik geïnspireerd op sprookjes en laten je wegdromen…

Zachte bosgeuren en bloemengeuren met een beetje verfrissende citrus of zoete vanille, zijn lekker voor jong en oud. En ze helpen je ook nog op een 100% natuurlijke manier van je nare luchtjes af en ondersteunen de gezondheid van kinderen en medewerkers. Wil jij geuradvies voor jouw kinderopvangorganisatie? Plan dan een gratis geuradviesgesprek: hello@marciakorenhof.com of bel: +31610119398.

Geurbeleving geurmarketing kinderopvang sprookjes
Geurbeleving geurmarketing kinderopvang hartendief

De geur van de Hartendief.

De geur van Hartendief is voor engeltjes die moeite hebben om mama en/of papa los te laten. Een zoete, bloemige geur met o.a. vanille en ylang ylang die geborgenheid en vertrouwen geeft. Uit onderzoek blijkt dat vanille een rustgevende werking heeft op baby’s omdat het ze doet denken aan mama. Ylang ylang die een positieve werking heeft op je hartchakra en verlicht angst maar je hebt er maar een snufje van nodig. Mijn favoriete olie voor kinderen met verlatingsangst, scheidingsangst, veel fantasie of nachtmerries of ouders die wel wat ontspanning kunnen gebruiken.

Rozenelf geurbeleving geurmarketing kinderopvang

De geur van de Rozenelf.

In de mooiste roos in een rozenstruik woont een elfje, hij vermaakt zich in de zonneschijn. De geur van de Rozenelf bevat o.a. rozenhout en geranium en heeft een frisse, roosachtige geur en een ontspannende, positieve werking op je gevoel. Geranium staat bekend als een Oma-bloemetje maar wist je dat het heerlijk naar rozen ruikt? Rozenhout is een hartverwarmende etherische olie met een rozengeur die een kruidige ondertoon heeft. Omdat ik van de natuur houdt, komt deze etherische olie van duurzame teelt om het regenwoud te sparen.

Koekmannetje geurcollectie kinderopvang wintergeuren

De geur van het koekmannetje. 

Ben jij ook zo dol op de feestdagen? De gezelligheid met de kinderen, samen pepernoten bakken, open haard aan en sinterklaas liedjes zingen in pyjama. Weet je wat grappig is? Van al deze geuren vinden ouders en kinderen deze het lekkerste. De geur van o.a. kaneel en vanille. Er zitten nog meer heerlijke geuren in, maar het hele recept is natuurlijk geheim van de kok 😉 Kaneel is een verwarmende geur, vanille geeft rust en is een van de eerste geuren die wij als baby herkennen. Een perfecte geurolie voor de herfst en winter.

Geurbeleving geurcollectie kinderopvang toverboom

De geur van de toverboom. 

Hebben jullie al een toverboom op het kinderdagverblijf of de BSO? Het is een boom die vol hangt met wensen van ouders, kinderen en magische lichtjes. Elke nacht haalt de toverfee er een wens uit die zij vervult. De geur van de toverboom bevat sinaasappel en petitgrain en is bloemig, fruitig, houtachtig en fris.Deze geuren geven ontspanning, harmonie en verzachten verdriet. Wist je dat een sinaasappelboom drie soorten etherische olie kan geven? De vruchten geven sinaasappelolie, de bloesems neroli en de blaadjes/takken petitgrain. Daarom is het een geliefd ingrediënt in parfums. 

Geurcollectie kinderopvang boskabouter geurbeleving

De geur van de Boskabouter.

En deze boskabouter woont in een donker bos vol naaldbomen. De favoriete boom van kinderen en de geur van ouders.  De geur van de boskabouter bevat o.a. groene verfrissende spar en den die ontspanning en een hygiënisch gevoel geven maar ook nog eens supergezond zijn. Grove den is een perfecte etherische olie voor winterkwaaltjes en het ontsmet de lucht door ziektekiemen te doden. Zo kan de geur het immuunsysteem van kinderen en pedagogisch medewerkers een lekkere boost geven. Misschien is daarom een boswandeling ook wel zo gezond?

Bloemenfee geurcollectie kinderopvang

De geur van de Bloemenfee.

“Ik geef je als geschenk,” zei de fee, “dat er bij ieder woord dat je zegt een bloem uit je mond valt.” De geur van de Bloemenfee bevat o.a. mandarijn en lavendel voor rust, ontspanning en een vrolijk gevoel. Lavendel is ideaal voor onrustige kinderen en gestreste moeders (of vaders) die soms moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden. Mandarijn haalt het kind in ons naar boven, laat je zorgeloos (weg)dromen en vrolijkt je op. Wist je dat dit de favoriete geur van kinderen en ouders is om beter te slapen? Voor een goede nachtrust en zoete dromen….

Ijskoningin parfum geurexpert kinderopvang

De geur van de IJskoningin.

Een koningin die leeft in de wereld van sneeuw en ijs. Nu denk je misschien…brrr lijkt me koud. Maar als je een lange dag school hebt gehad en je moet nog huiswerk maken op de BSO kun je wel wat verkoeling en verfrissing in je hoofd gebruiken. De geur van de ijskoningin bevat o.a. grapefruit en spearmint en doet een beetje denken aan bubblegum. Grapefruit geeft energie en vitaliteit. Spearmint is een zachtere pepermuntsoort die zeer geschikt is voor kinderen en niet alleen focus en concentratie versterkt maar ook nog helpt bij snotneuzen. 

1001 nacht geurbeleving kinderopvang

De geur van duizend en een nacht.  

Goud, glitters, betovering, mooie jurken, olifanten, tijgers, mysterieuze muziek en arabische geuren. Daar denk ik aan bij de sprookjes van duizend en een nacht, zoals de Fata Morgana in de Efteling. De geur van 1001 nacht bevat o.a. mandarijn en wierook. Als je niet van wierookstokjes houdt, geloof me….wierookolie ruikt echt niet zo. Het is een frisse, warme, balsemachtige geur en wordt ook wel Olibanum genoemd. De boom groeit in droge en bergachtige streken in Arabië. De geur van 1001 en nacht is warme, licht kruidig en zoet. 

Niet alleen de appel van Sneeuwwitje is giftig…

We leren niet voor niks onze kinderen dat ze niet zomaar besjes uit de tuin mogen eten dus het is verstandig om ook niet zomaar etherische olie bij kinderen te gaan verspreiden. Webshops in etherische oliën schieten op dit moment als paddestoelen uit de grond waardoor er veel verschil in kwaliteit is. Er worden soms andere ingrediënten aan etherische olie toegevoegd waardoor de prijs lager wordt. Of ze zijn eigenlijk gewoon synthetisch zoals parfumolie, soms ook verkocht als essentiële olie. Parfumoliën zijn een mysterieus brouwsel van synthetische chemicaliën die een bepaalde natuurlijke geur nabootsen. Hier is men erg goed in geworden, maar niemand weet wat voor giftige stoffen hier nou precies in zitten? En als moeder van vier kinderen vind ik veiligheid superbelangrijk. Dus ik garandeer je dat mijn geuren 100% puur natuur zijn, biologisch en voorzien van een veiligheidscertificaat! 

Sprookjesmuziek door quin geurcollectie voor de kinderopvang

Met dank aan..

Ieder kind heeft zijn eigen talent. En als je vier kinderen hebt zoals ik, is het ook geweldig om te zien hoe zij ieder hun eigen talent ontwikkelen. Mijn zoon Quin (15) is enorm gepassioneerd over het maken van muziek en wil dan ook graag naar het Conservatorium. Deze muziek heeft hij speciaal voor mij gecomponeerd voor een sprookjesgevoel bij mijn geurcollectie. Dank je wel, lieve Quin 💙