fbpx

llluluister op itunes | luister op spotify

Mijn 5 favoriete etherische oliën voor kinderen. 

Vraag jij je als moeder ook vaak af welke etherische oliën je nu het beste kunt gebruiken voor je kind? Deze vraag ontvang ik minstens een paar keer per week in mijn mailbox. Daarom leek het me een goed idee om mijn 5 favoriete toverolietjes voor baby’s, kinderen en pubers met jou te delen. Meer toverolietjes vind je in mijn eboek “Mama’s Toverboek, eerste hulp bij kinderkwaaltjes”. 

Grove den: Heel vroeger werden dennen medicinaal gebruikt. Dennenolie heeft de beste werking in een aroma diffuser. Een boost voor je immuunsysteem en het vergemakkelijkt de ademhaling. Niet voor niets dat de Alpen zo goed zijn voor je luchtwegen. Echt een fijne etherische olie bij verkoudheid, griep, hoest, bronchitis en keelpijn. Den kun je goed mengen met mandarijn. 

Tea Tree: De geur van tea tree, ook wel theeboom, doet je denken aan boenwas: sterk, houtachtig en een beetje muf. Maar Tea Tree is een perfecte olie bij acné of puistjes, om luizen te helpen voorkomen, bij zwemmerseczeem, schimmelnagels en andere kwalen waarbij antiseptische en/of schimmeldodende eigenschappen nodig zijn. Tea Tree en Lavendel zijn de enige etherische oliën die je puur kunt gebruiken op de huid bij wondjes (1 druppel). Tea Tree kun je goed mengen met citroen. 

Mandarijn: Mandarijn is een echte kinderolie. De geur is zacht, delicaat, warm en één van de zoetste oliën. De olie wordt gewonnen uit de schillen van de mandarijnvrucht. Mandarijn brengt een speelse creativiteit en onbezorgdheid in je kind naar boven. Daarnaast vrolijkt mandarijn op en helpt spanning verminderen. In een bad of massage kan deze etherische olie helpen bij buikpijn of om lekker te slapen.

Lavendel: Franse lavendel is een zeer geliefde etherische olie. Deze olie wordt gewonnen uit de bloemen. De geur is lieflijk, aromatisch en fris. Lavendelolie kan helpen bij slaapproblemen, onrust, stress, huidproblemen, prikkelbaarheid, buikpijn en verkoudheid. Een toverolietje voor de huid. De enige etherische olie samen met teatree die je puur op de huid mag gebruiken bij wondjes (1 druppel). Lavendel is erg lekker met mandarijn.

Rosalina: Eucalyptus kun je beter niet gebruiken voor kinderen onder de 6 jaar vanwege een te hoog gehalte aan 1,8 cineol. Rosalina is een perfect alternatief. In Nederland nog een beetje een onbekende etherische olie maar wauw: wat een toverolie. Het is familie van tea tree, wordt ook wel lavendel tea tree genoemd en komt uit Australië. De geur lijkt op rozenhout, bloemachtig en houtachtig. Rosalina is best een dure etherische olie maar je hebt er maar weinig van nodig. In een flesje van 10 ml zitten circa 200 druppels. Een perfecte olie voor je baby, dreumes of peuter bij spanning, slaappproblemen, luchtwegproblemen, griep en verkoudheid. Rosalina mengt goed met lavendel of citroen. 

TIP: Weet je niet goed waar je goede etherische olie kunt kopen? Download dan de gratis shoppinglist op mijn website. Superhandig!