fbpx

Hoe kun je met etherische olie jouw seksleven een boost geven?

Tijd voor een beetje romantiek! Tijd voor creativiteit en nieuwe prikkelingen. Met deze 5 afrodiserende etherische oliën blaas je je liefdesleven weer nieuw leven in. Voorspel, knuffelen, zoenen, champagne en oesters kunnen je allemaal helpen om je voor te bereiden op intimiteit. Sommige etherische oliën hebben afrodiserende eigenschappen en kunnen je in de stemming brengen. Het woord afrodisiacum komt uit het Grieks en staat voor plezier in de liefde. Zoals de term al suggereert, is de naamgever de Griekse godin van de liefde, schoonheid en eeuwige jeugd: Aphrodite. Afrodisiaca zijn actieve bestanddelen die je libido zouden verhogen en zo een stimulerend effect hebben op je genotsbeleving. Veel van de werkzame stoffen zijn ontdekt door oude volken zoals de Azteken en de Maya’s en zijn nauw verbonden met de geschiedenis van de liefde.

Uit onderzoek blijkt dat bepaalde etherische oliën lustopwekkende eigenschappen hebben wanneer ze voor of tijdens de seks worden ingeademd. En dat kan door het verstuiven van etherische oliën in de slaapkamer, een massage met etherische olie of een lekker romantisch bad. En het kan natuurlijk ook allemaal in een romantisch avondje. Bepaalde planten worden al eeuwenlang gebruikt om het seksuele verlangen, de prestaties en het plezier van mannen en vrouwen te stimuleren. Na maanden onderzoek op het gebied van Aromapsychologie weet ik dat geuren een directe invloed hebben op onze emoties en gevoelens. En dat het de kortste weg kan zijn naar meer (slaapkamer)geluk.

We weten allemaal dat stress killing is voor je seksleven. Zin in seks ontstaat op momenten dat je ontspannen bent, een warm contact hebt met je partner en wanneer je tijd en aandacht aan je partner kunt besteden en je deze affectie terugkrijgt. Maar kijk eens naar een gemiddelde dag van een hardwerkende mama: 6.30 de wekker, alles klaarmaken voor zowel jezelf als je kinderen, naar school, door naar je werk, stapels werk wegwerken, vergaderingen, klantbezoek, training volgen, emails beantwoorden, onophoudelijke telefoon, social media tussendoor, terug naar huis, eten koken, boodschappen doen, ouders bezoeken, gedoe oplossen, administratie bijwerken en ga zo maar door. Je bent blij dat je om 23.00 uur in bed ligt!

Iedere vrouw kent periodes van seksuele hoogte en dieptepunten. De ene keer bestorm je elkaar, de andere keer zal dat een stuk minder zijn. Maar het begint met ontspanning. En aromatherapie is echt de perfecte manier om te ontspannen. Niet alleen geuren kunnen je ontspannen maar ook de manier waarop je deze gebruikt: in een bad, massage, diffuser…

Deze etherische oliën kunnen jouw seksleven een boost geven:

Scharlei

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat scharlei kan helpen bij het verlichten van hormonale klachten, die er ook weer vaak voor zorgen dat je libido laag is. Scharlei kan bovendien jouw stress verminderen.

Lavendel

De beste etherische oliën voor ontspanning zijn bloemenoliën. Lavendel blijkt angst en stress aanzienlijk te verminderen wat weer goed is voor meer slaapkamergeluk.

Sandelhout

Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen die sandelhoutolie inademden, tijdens de seks een verhoogde stemming hadden en meer verlangen voelden. Dus zeker een goede etherische olie voor je libido.

Ylang ylang

Dit vind ik de beste etherische olie om je seksleven te boosten. Volgens onderzoek  wordt ylang ylang geassocieerd met gevoelens van euforie en helpt het bij sombere gevoelens. Het kan zelfs helpen om je gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Je moet alleen wel oppassen dat je niet teveel ylang ylang gebruikt, vanwege het bedwelmende effect. Je kunt er letterlijk hoofdpijn van krijgen. Dus meng het met sinaasappel of bergmot.

Nootmuskaat

Ik heb jarenlang een praktijk in aromatherapie gehad en dit was mijn meest verkochte massageolie onder moeders op het schoolplein. Een studiegenoot en ik ontdekten het recept tijdens onze opleiding in een boekje van Michael Krauss. En wat een lol hebben we gehad. Je mengt in een flesje 10 ml basisolie + 3 druppels nootmuskaatolie en masseert het op het mannelijke en/of vrouwelijk geslachtsorgaan voor een happy ending.

PS: Nootmuskaat is een sterke etherische olie, dus gebruik het niet te vaak, niet teveel (hallicunaties, hoofdpijn, irritatie), niet als je zwanger bent en neem het nooit in.