fbpx

Wist je dat etherische oliën supergoed zijn voor je huid? Zoals je wel weet kunnen etherische oliën zorgen voor een betere stemming. Niet voor niks dat ik een feel good cursus heb gemaakt. Maar ze kunnen ook helpen bij huidklachten, rimpeltjes, couperose of gewoon een goede anti-aging remedie zijn.  Dit zijn mijn 5 beste beautyolietjes en je kunt gewoon een paar druppeltjes door je pot dag- of nachtcrème roeren. Zo heb je twee vliegen in een klap. En een tovermiddeltje voor een mooiere huid en een feel good momentje!

De 6 beste beautyolietjes:

Rozenhout

De etherische olie wordt gedestilleerd uit het hout van de tropische plant die voornamelijk in Brazilië en Paraquay groeit. Echt een heerlijke etherische olie die de huid zachter, steviger en mooier maakt. Rozenhout geeft rust, balans en harmonie.

Roos

De roos is de koningin onder de bloemen. In veel culturen wordt de roos gezien als symbool van reinheid, puurheid en liefde. Rozenolie is de sleutel tot je hart maar ook een fantastische olie voor je huid. Check altijd goed het label of je echt 100% pure rozenolie koopt. In huidverzorgingsproducten wordt rozenolie vaak verwerkt tegen rimpels en gesprongen adertjes. Een paar druppeltjes in je crème is al genoeg.

Geranium

Dure rozenolie wordt vaak gemengd met geranium. De beste geraniumolie heet “bourbon” en komt van het eiland Réunion, ten oosten van Magaskar. Vroeger heette het eiland Ile Bourbon, vandaar de naam. Geranium wordt veel gebruikt in Grasse voor parfums en de roosachtige geur brengt meer balans in je hormonen en emotioneel evenwicht. Meng een paar druppeltjes door je crème voor een mooie glow.

Neroli

Neroli wordt gewonnen uit de bloemen van de bittere sinaasappelboom en helpt bij rimpeltjes en couperose. Het verbetert de elasticiteit van je huid. Neroli is één van de weinige etherische oliën waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de serotoninespiegel in de hersenen kan verhogen. Serotonine is een van de happy chemicals.

Wierook

Wierook of Frankinsense ruikt echt heel anders dan wierookstokjes, meer naar hars, kruiden, co­niferen met een vleugje citroen. Wierook is heerlijk voor de verzorging van een ouder wordende huid of een huid die extra voeding nodig heeft en het is een van de meest spirituele geuren: het verbindt de aarde en de kosmos en brengt je mind tot rust.

Lavendel

Lavendel is een van de meest veelzijdige oliën en mag echt niet in je kast ontbreken. Het kan helpen bij huidklachten zoals eczeem, acné en snij-, schaaf- en brandwondjes. Lavendel is een ontspannende en rustgevende etherische olie en is wetenschappelijk bewezen de beste etherische olie voor een goede nachtrust. Wat ook weer belangrijk is voor je huid!