fbpx
Veel kinderen met huidproblemen zoals een droge huid, huiduitslag en eczeem hebben een tekort aan essentiële vetzuren. Natuurlijk is smeren een goede balsem op basis van aromatherapie erg helend voor de huid. Etherische oliën zoals geranium werken genezend en kamille ontsteking remmend. Maar het is ook belangrijk om de huid van binnenuit te voeden. Vette vis zoals haring, zalm, makreel en avocado’s zijn gezond voor de huid. De avocado is een uniek fruitsoort. De meeste fruitsoorten bestaan vooral uit koolhydraten, maar avocado is rijk aan gezonde vetten. Een avocado zit boordevol vitamines, zoals vitamine B, K en E. De eerste zorgen voor een goedwerkende stofwisseling en een gezonde huid. Vitamine E is supergoed voor huid. Mijn tip is om baby’s vanaf 6 maanden altijd eerst groente, dan fruit te leren eten. En zeker avocado’s! Omdat mijn kinderen avocado’s niet lekker vinden, verstop ik ze in een courgette soepje. Courgettes zijn zowel familie van de komkommer als van de meloen en zit  zit tjokvol met vitamine C. Maar courgette is ook rijk aan foliumzuur, magnesium, vitamine B1 en A. Vitamine B1 bevordert een gezonde huid en een gezonde spijsvertering. Avocado’s zijn niet alleen goed voor huidproblemen bij kinderen maar ook bij volwassenen. 
 
 
Hierbij mijn recept voor courgette/avocadosoep. Mijn kinderen noemen het Shrek Soep. Succes verzekerd (ook voor lastige eters)!
 
 
Ingrediënten:
 2 courgettes
 1 liter kokend water
2 biologische bouillonblokjes
 1 ui
 1 eetlepel kokosolie
 1 aardappel in stukjes
 1 halve bol knoflook
1/2 doosje provinciale kruiden (peterselie, salie, tijm)
 1 of 2 avocado’s
 Evt. 1 eetlepel kruidenkaas voor de smaak
 
 
Bereiding:
Bak in 1 eetlepel kokosolie de ui en knoflook. Los ondertussen in 1 liter kokend water 2 bouillonblokjes op. Doe de gesneden courgette en aardappel in de pan en voeg de bouillon toe. Voeg de provinciale kruiden toe en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Laat de soep afkoelen totdat het eetbaar is en voeg de gesneden avocado toe. Pureer alles met de staafmixer. Voeg desgewenst een eetlepel kruidenkaas toe. Voilà, een heerlijk romig soepje!