fbpx
Selecteer een pagina

luister op itunes | luister op spotify

Hoe ik Aromatherapie Expert werd?

Dat is wel een leuk verhaal om te vertellen. In 2005 ging we op twee maanden op vakantie naar Canada. Boris was 4 jaar en Luc was 2 jaar. Gewoon een mini sabbatical. Mijn man had teveel en tehard gewerkt en was toe aan een lange vakantie. Ik was tijdelijk gestopt met werken om te bedenken dat ik verder met mijn leven wilde, maar dat schoot ook niet echt heel erg op. Dus we huurden een camper, boekten een paar vluchten en namen een lonely planet mee. Lekker op avontuur in de natuur. Ik kan het iedereen aanbevelen, echt een fantastisch mooi land. We begonnen in Calgary, helemaal naar Jasper in de Rocky Mountains om vervolgens via Vancouver nog even een stukje desert in Amerika mee te nemen. Op Vancouver Island werd ik verliefd op aromatherapie. Ik belandde in een winkeltje, zoiets als rituals maar dan vol met aromatherapie. Diffuser, geuren en heerlijke huidverzorgingsproducten. Het heette Escents. De eigenaresse van Escents Jacqui, heb ik later ontmoet. Ze is aromatherapeut, moeder van twee kinderen en ooit begonnen met zelfgemaakte crèmes te verkopen op de Vancouver market. Nu heeft ze een prachtig bedrijf. Zo’n mooi selfmade verhaal.

Alsof het zo moest zijn. Mijn moeder ging sporten in Breda waar ze in hetzelfde pand ze een opleiding voor Holistisch Aromatherapeut gaven. Ze is een echte babbelkous dus ging na het sporten lekker met de cursisten van de opleiding babbelen. Elke keer zei ze: Mars, die vrouwen zijn zo enthousiast, echt wat voor jou hoor! Maar het kwartje viel nog niet echt totdat ik de winkels van Escents bezocht. Ik kocht een diffuser (toen nog met een waxinelichtje) en een flesje mandarijn olie. De hele camper rook naar mandarijntjes en we sliepen allemaal echt heerlijk. Vanaf een camping heb ik de opleiding gebeld of ik in september kon meedoen. Mediator heette het opleidingsinstituut, ze waren geaccrediteerd, wat zeer uniek was in die tijd. Een van de docenten was scheikundige en wist enorm veel van etherische oliën. Inmiddels zijn ze gestopt en genieten ze van hun pensioen in Frankrijk . Tijdens mijn opleiding voor Holistisch Aromatherapeut werd ik zwanger van Quin. Maar ik kon nog net eindexamen doen met die dikke buik aan de massagetafel. Quin is 9 maanden lang gemasseerd in mijn buik met etherische oliën. Hij was de meest relaxte baby die ik ooit heb gekregen.

Mijn ouders verhuisden naar Amerika voor het werk van mijn vader. En ik ging er natuurlijk vaak heen met de kinderen. In Amerika waren ze veel verder op het gebied van aromatherapie en etherische oliën. Dus veel van mijn kennis heb ik daar opgedaan. Mijn ouders pasten op de kinderen en ik dook in de wereld van aromatherapie. Officieel ben ik dus gediplomeerd “holistisch aromatherapeut”.  Het woord holisme komt van het Griekse woord holos dat ‘geheel’ betekent. Als je op een holistische manier naar een gezondheidsprobleem kijkt, let je op alle aspecten die met het gezondheidsprobleem te maken hebben. Je focust je dus niet alleen op het probleem zelf. Daarom kijk je niet alleen naar de kwaal, maar naar alle facetten van een vrouw: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Als je last hebt van acné en je blijft ongezond eten, dan helpt echt geen enkele etherische olie. Hetzelfde geldt voor slaapproblemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat lavendel hetzelfde effect kan bereiken als een slaapmiddel. Maar als je enorme stress op je werk hebt en daardoor ligt te piekeren in je bed, dan gaat lavendelolie helaas jouw slaapprobleem niet oplossen. Als holistisch aromatherapeut vond ik het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en mijn blik te verruimen. Dus volgde ik allerlei opleidingen en specialisaties op het gebied van aromatherapie, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, voeding en yoga. En het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om te blijven leren. Dat is mijn verhaal hoe ik Aromatherapie Expert werd.

 

Waarom ik een podcast ben begonnen?

Tja, daar heb ik zelf ook echt even over moeten denken. Op welke manier wil ik mijn kennis als Aromatherapie Expert delen? Bloggen doe ik al. Ik heb vorig jaar een vlogcursus gevolgd bij Kelly Caresse, superleuk. Maar mijn pubers flipten. Mam, je gaat echt niet vloggen hoor. Dan zet ik mezelf op marktplaats. Eerlijk gezegd past het ook niet bij mij. Ik ben zelf een enorme fan van podcasts. In de auto luister ik ze veel, onder het koken of als ik moet strijken waar ik een enorme hekel aan heb. Ik vind het leuk om iets te leren en daar zijn podcasts ideaal voor. Toen ik op Itunes geen podcast kon vinden over aromatherapie of etherische olien, dacht ik YES. Ik houd ervan om de eerste met iets te zijn. Dus dat ga ik doen! En er is natuurlijk genoeg te vertellen over aromatherapie. En als je zo gepassioneerd bent als ik, kun je er dagen over babbelen.

Ik wil jou graag inspireren en mijn geheimen met je delen. Ik wil je graag leren werken met aromatherapie en mijn handigste tips en tricks geven over welke etherische olietje waar goed voor zijn. Het gebruik van etherische oliën is enorm populair aan het worden. En dat vind ik als Aromatherapie Expert helemaal super. Aromatherapie is echt een geweldige remedie voor gezondheidskwalen, huidklachten en nog veel meer. Eigenlijk kun je het beter Feel Good therapie noemen. Maar met populariteit komen ook altijd negatieve vibes. Zo is er op 3 juli een uitzending op de NOS geweest over het innemen van etherische oliën en heeft netflix een aflevering gemaakt over verkeerd gebruik van etherische oliën. Dus ik merk ook steeds vaker dat vrouwen onzeker worden over het gebruik van etherische oliën. Ze zijn bang wat verkeerd te doen. En dat is echt zonde. Ik beleef al 15 jaar ontzettend veel plezier aan het gebruik van etherische oliën voor mijn gezin en ik gun jou dat ook. Om misverstanden de wereld uit te helpen, jou te laten zien hoe het wel moet en mijn kennis als Aromatherapie Expert te delen denk ik dat ook jij de magie van aromatherapie kunt ontdekken. En daar ga ik je bij helpen door mijn podcast, door te bloggen, door het geven van online cursussen en door het schrijven van boeken.

Laat ik deze eerste podcast maar meteen beginnen met de 3 belangrijkste do’s and dont’s van aromatherapie zodat er hopelijk een stukje onzekerheid bij jou wordt weggenomen. Ik maak nog een keer een aparte aflevering over de spelregels van aromatherapie maar voor nu even drie simpele do’s and dont’s.

MAMATIP voor waterwratjes: zoals beloofd hierbij het tovermiddeltje voor waterwratjes “Verca Forte”. Je kunt het kopen bij Sjankara.